Dinesen levert maatwerkoplossing in hout sinds 1898

Al meer dan 120 jaar wordt het Dinesen gedreven door de passie gedreven door het product hout. Het gaat hierbij verder waar het traditionele ophoudt. Gerund door de vierde generatie werkt Dinesen met een sterke passie voor hout en respect voor de natuur. Het vakmanschap is overgedragen van vader op zoon, die allemaal zijn opgegroeid in de oude houtzagerij  en het van een locale aanvraag in de loop der jaren hebben uitgebouwd tot een wereldwijde leverancier van haar uitzonderlijke vloeren.

Van Apeldoorn & Faber Hout is trotse partner van Dinesen

Al meer dan een decennium is Van Apeldoorn & Faber Hout Dinesen Certified Craftsmen. Het Dinesen Certified Craftsmen is voortgekomen uit onze passie voor hun vloeren. Een intensieve cursus bij Dinesen heeft ons deze titel opgeleverd. Sindsdien verkopen, installeren en werken wij Dinesen vloeren af in Nederland en daarbuiten. Door onze projectmatige aanpak ontzorgen wij u volledig, ook als er nazorg nodig is.

Dinesen werkt met het beste hout wat de natuur te bieden heeft

De bomen komen uit Duitse of Franse familiebossen. Deze bossen worden al eeuwenlang gecultiveerd  die doordrenkt zijn met de traditie van duurzame bosbouw. De relatie met de bosbouwer is de sleutel voor Dinesen die leidt tot het selecteren van de juiste bomen. De bomen worden handmatig geselecteerd en zijn altijd tussen de 80 en 200 jaar oud. 

Duurzaamheid is een kernwaarde van Dinesen

In Duitsland is het duurzame denken reeds 300 jaar oud en in Frankrijk al meer dan 1000 jaar oud. Bij duurzaam bosbeheer wordt er voortdurend gestreefd naar het behoud van natuurlijke rijkdommen en het behoud van het ecologische evenwicht. Zo blijft een bos een waardevol bezit met economische, sociale en culturele voordelen. Dinesen zelf produceert zelf sinds 2020 volledig CO2-neutraal door volledig over te schakelen op energie afkomstig van windturbines.

Projecten

Schuiven naar boven