van Apeldoorn & Faber HOUT

OVER ONS

Over Van Apeldoorn & Faber

Van Apeldoorn en Faber is ontstaan uit een samenwerking tussen Andre Faber en Arnoud van Apeldoorn onder de naam APFA. In 1985 zijn zij begonnen met het kappen van bomen op de veluwe. Het betrof hier merendeel grenen en douglas bestemd voor Houtwerk Hattem.
Medio 1990 is er in Hattem een zagerij opgezet met een verticale band zaag. Gezien de opkomst van houten vloeren is de zagerij omgezet naar een schaverij. De oude zagerij is overgenomen door Jeroen van Apeldoorn in 1996 onder de naam Zaagwerk. Na een uitslaande brand bij de schaverij is er een samenwerking ontstaan tussen beide bedrijven waaruit van Apeldoorn & Faber is ontstaan. De parketzaak van Bart Faber sloot zich hier ook bij aan. Kortom 2 x 2 broers.

Juli 1999 is besloten de schaverij te verzelfstandigen door Arnoud van Apeldoorn. Van Apeldoorn en Faber Hout is zich toen geheel gaan toeleggen op de verkoop en het leggen van houten vloeren met als basis de winkel in Amsterdam aan de Utrechtsestraat 100. Bart Faber werkt van uit Wapenveld voor het oosten van het land.

27 jaar later kunnen we dus zeggen dat de nodige expertise in huis is voor vloeren in Amsterdam. We werken nu met 7 vaste ervaren parketteurs waarvan 1 gecertificeerde leermeester.

Leerbedrijf

Van Apeldoorn & Faber stimuleert het opleiden van parketteurs. Wij zijn een erkend leerbedrijf van SH&M.
SH&M is het kenniscentrum beroepsonderwijs bedrijfsleven voor de timmer- en meubelindustrie, houthandel en parketbranche. SH&M begeleidt zo’n 3.100 erkende leerbedrijven bij het opleiden van ruim 4.000 leerlingen tot de professionele vakmensen van morgen. Het kenniscentrum draagt zorg voor een goede match tussen haar leerbedrijven (arbeidsmarkt) en leerlingen in het beroepsonderwijs, schoolverlaters en (jeugd)werklozen.

FSC®

Sinds 2010 is Van Apeldoorn & Faber gecertificeerd volgens het FSC® keurmerk. Door dit milieukeurmerk kunnen we op aanvraag gecertificeerde vloeren uit duurzaam beheerde bossen leveren en leggen, FSC® C016391.

U heeft dan een FSC gecertificeerde vloer. Dit is een wezenlijk verschil met het inkopen van FSC hout door een bedrijf. Omdat wij deel uitmaken van de Chain of custody weet u zeker dat het hout afkomst is uit goed beheer bos. Dit is controleerbaar en dus gegarandeerd duurzaam.

Op dit moment kunnen wij FSC vloeren leveren in de houtsoorten: Eiken, Arura Vermelho, Ipe, Jatoba, Muiricatiaria, Purperhart, Sucupera Preto en Sucupera Vermelho en Noten. We hopen dit jaar nog enkele houtsoorten toe te voegen. Als u een andere houtsoort wilt kunnen we onderzoeken of deze leverbaar is onder het FSC keurmerk.

Achtergrondinformatie FSC®

Het FSC® keurmerk Forest Stewardship Council® is internationaal het bekendste keurmerk.

FSC, de Forest Stewardship Council (Raad voor Goed Bosbeheer), is een internationale organisatie, opgericht in 1993, die verantwoord bosbeheer stimuleert. FSC stelt wereldwijde standaarden voor bosbeheer op, met daaraan gekoppeld een keurmerk.

Treft u het FSC-logo aan op het houtproduct dat u wilt aanschaffen, dan weet u zeker dat dit product u de garantie biedt dat het hout afkomstig is uit goed beheerd bos.

In Nederland is ongeveer 105.032 ha bos volgens het FSC-keurmerk gecertificeerd, wereldwijd is dat 88,43 miljoen ha. (peildatum Maart 2007). Voor actuele informatie kunt u de website van FSC Internationaal raadplegen. FSC Nederland behartigt de belangen van het gebruik van FSC-hout in Nederland.

 

Schuiven naar boven