Onderhoud & Renovatie

Onderhoud is behoud. Na het installeren van uw houten vloer is het van belang om deze periodiek te onderhouden zodat u er nog jaren van geniet. Afhankelijk van de afwerking (olie, lak of was) wordt bepaald met welk middel u dit het beste kunt doen. Door regelmatig onderhoud aan uw vloer stelt u groot onderhoud uit en verlengt u de levensduur van uw vloer. Grofweg kunt u het onderhoud in 2 categorieën indelen, te weten; klein huis huishoudelijk en groot onderhoud.

Klein huishoudelijk onderhoud

U doet uw vloer het grootste plezier door deze regelmatig te stofzuigen met een zachte parketborstel. De rede hiervan is dat u zand en stofdelen weghaalt die krasjes op uw vloer kunnen achterlaten. Om uw vloer op te frissen doet u dit met handwarm water, een goed uitgewrongen en het juiste onderhoudsmiddel. U kunt bij ons voor elke afwerking het juiste type onderhoud verkrijgen.

Let op! Wat u zoveel mogelijk wilt vermijden zijn agressieve of vette onderhoudsmiddelen. Dit zijn meestal reinigingsmiddelen die u in de supermarkt koopt, maar nooit geschikt zijn voor uw houten vloer.

Ook kunt u preventieve maatregelen nemen om uw vloer mooi te houden. Denk hierbij aan viltstroken en doppen voor onder stoelen en meubelen, denk ook aan een goede inloopmat bij de voordeur.

Groot periodiek onderhoud

Om uw vloer echt in topconditie te houden dient u 1 à 2 keer paar groot onderhoud te plegen aan uw vloer. Dit houdt in dat de meubels zoveel mogelijk aan de kant gaan en u grondig stofzuigt. Daarna maakt u gebruik van een intensiefreiniger om zoveel mogelijk vuil en vetresten te verwijderen. Tot slot geeft u uw vloer, afhankelijk van de afwerking, de juiste onderhoudslaag. Uw vloer is weer als nieuw.

Dit proces kost tijd en moeite. U kunt daarvoor bij ons alle benodigdheden, zoals machines en pads, verkrijgen, maar wij kunnen dit ook voor u doen voor een zeer schappelijk tarief.

Olie, lak of was?

Welke afwerklaag heb ik op mijn vloer zitten? Ik hoor het u al vragen. Neem contact met ons op, maar kom vooral langs in de winkel met uw huidige onderhoudsmiddel en eventueel met foto’s. Wij geven u het passende advies én hebben het juiste middel voor u.

Schuren en herstellen

Soms is een vloer er te slecht aan toe en dient deze geschuurd en waar nodig gerepareerd te worden. Ook kan het zijn dat u een andere kleur of afwerking op uw vloer wilt hebben dan zal de vloer geschuurd moeten worden. Dit is het werk voor een professional. Bij Van Apeldoorn & Faber Hout hebben wij alle expertise in huis dit uit te voeren voor u en uw vloer weer als nieuw te maken.

Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen hierin? Neem contact met ons op!

Restauratie

Zo eens in de zoveel tijd komt er een parel van een parketvloer tevoorschijn en krijgen wij de vraag of wij deze in zijn oude glorie kunnen herstellen. Dankzij onze expertise en contacten kunnen wij nagenoeg aan elke houtsoort komen in alle mogelijke uitvoeringen.

Verzekering

Soms ontstaat er schade aan uw vloer en kunt u deze op bij uw inboedelverzekering claimen. Van Apeldoorn & Faber Hout werkt al jaren samen met en voor vele verzekeringsbedrijven. Wilt u een schaderapport met een kostenoverzicht voor uw verzekering neemt u dan gerust contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden.

Onze mogelijkheden

Wilt u weten welk onderhoudsmiddel het beste geschikt is voor uw vloer? Kom langs in onze winkel, als het kan met uw huidige onderhoudsmiddel, en wij adviseren u erover. U kunt ook contact opnemen met ons

Schuiven naar boven