Vloerverwarming & Duurzaamheid

Parket en vloerverwarming

Een houten vloer is geschikt voor vloerverwarming. De combinatie van de natuurlijke warmte van hout en vloerverwarming gaat bij ons al meer dan 25 jaar probleemloos hand in hand samen.

Vloerverwarming is een belangrijk item in de parketwereld en er bestaan veel misverstanden rondom dit thema. Hout heeft het imago van een isolator te zijn en veel mensen twijfelen daarom ook.

Diezelfde mensen twijfelen niet langer als ze beseffen dat als de houten vloer eenmaal verwarmd is dat deze deze dient als een buffer en de warmte langer vasthoudt en geleidelijker afgeeft. Uw vloerverwarmingssysteem zal daarom minder scherpe fluctuaties hebben en beter renderen.

Nieuwbouw wordt tegenwoordig standaard met vloerverwarming opgeleverd, maar ook bij renovatie wordt bijna alleen nog maar voor vloerverwarming gekozen. Logisch, want het bespaard energie en geeft een comfortabele warmte in de ruimte. 

De combinatie met een houten vloer passen wij toe in elke situatie ongeacht het type vloerverwarming of vloerverkoeling.

Wij van Van Apeldoorn & Faber Hout zijn actief lid van de stichting ‘Parket en Vloerverwarming’. Een stichting die zich inspant ter promotie van houten vloeren en vloerverwarming. Zij laten onafhankelijk onderzoek verrichten en spannen zich in dit kenbaar te maken. Voor meer inhoudelijke informatie verwijzen wij u naar de site van deze stichting: www.vloerverwarmingenparket.nl

Wilt u meer weten?

Kom dan vooral langs bij ons in de winkel. Door onze uitgebreide praktische kennis begeleiden wij u graag. Of neem contact op.

De slimme houten vloer

Hoe maak je van een houten vloer nu weer een slimme vloer hoor ik u denken. Het antwoord is simpel, Floorprotector. De techniek staat niet stil in de parket wereld en wij bewegen graag mee. Floorprotector stelt ons in staat te communiceren met uw houten vloer. Floorprotector biedt dataloggers aan die in contact staan met uw vloer en monitoren de klimaatveranderingen zoals temperatuur en luchtvochtigheid. Waar nodig geven ze een signaal af als dit buiten de gewenste waardes komt en u tijdig kunt handelen.

Wij van Van Apeldoorn & Faber Hout installeren bij elke nieuw te installeren houten vloer standaard een Fidbox. Deze Fidbox is een verzekering voor u zodat uw houten vloer in goede conditie houdt.

Wilt u meer weten?
Floorprotector en in het bijzonder de Fidbox zijn nog altijd geen gemeen goed in onze branche, maar wij lopen graag voorop. Kom langs in de winkel of neem contact met ons op en wij informeren u graag.

Hout, een duurzame en eerlijke keuze

Duurzaamheid is een belangrijk thema deze dagen. Geen enkele investering in uw nieuwe vloer is zo duurzaam als een verantwoord verkregen houten vloer.

Wij van Van Apeldoorn & Faber Hout zijn ons hiervan bewust en trekken dit breed door onze organisatie heen. Om te beginnen met de keuze voor hout. Hout staat er op voorhand om bekend dat het CO2 opneemt en niet uitstoot. Wij selecteren onze leveranciers op het toepassen van duurzame inkoop van het hout. Wij kiezen daarom alleen voor FSC of PEFC geselecteerd hout. Beide organisaties staan voor hout van duurzame oorsprong.

Daarnaast gaan we verder en letten we sterk op de producten waar onze installateurs mee werken of waar u als eindconsument mee in aanraking komt. 

Wij werken daarom strikt met lijmen, lakken, oliën en voegmiddelen met een zogenaamde ‘EMI code’. Deze code is de strengste industrienorm binnen de EU die er is en staat garant voor een gezonde werk- en leefomgeving.

Tot slot zijn wij momenteel druk in de weer om ons wagenpark om te bouwen naar dat van een elektrisch wagenpark. De eerste 3 volledig elektrische voertuigen rijden inmiddels rond en er wordt actief gekeken dit uit te breiden.

Zo doen wij als Van Apeldoorn & Faber er in de meest brede zin alles aan om zo duurzaam mogelijk te opereren. Iets wat volledig past bij onze primaire dienstverlening, het installeren en onderhouden van houten vloeren.

Wilt u meer weten?

Wij informeren u graag dus kom langs bij onze winkel of neem contact met ons op. Ook kunt u een kijkje nemen op de websites van de diverse instituties die wij eerder benoemd hebben.

Schuiven naar boven