Over ons

Gezegend met een rijke historie is Van Apeldoorn & Faber Hout nog een van de hele weinige bedrijven in Nederland die strikt met houten vloeren werkt. Hier ligt onze liefde en de ambitie te excelleren. Wij zijn specialist in traditionele tapis en Bourgogne vloeren, maar werken sinds jaar en dag ook met moderne houten vloer systemen, als het maar van hout is. Daarnaast is er tweede specialisatie bijgekomen en dat is extreem grote vloerdelen tot 60 cm breed. Met Van Apeldoorn & Faber Hout als residentiële tak en APFA project als projectmatig bedrijf pakken we elke aanvraag, groot of klein, met plezier en liefde aan samen met een van onze negen eigen installateurs.

Historie

Al 4 decennia is Van Apeldoorn & Faber Hout een begrip in Amsterdam en ver daarbuiten.

Het is 1985 als André Faber en Arnoud van Apeldoorn de handen ineen slaan en Van Apeldoorn & Faber Hout (APFA) is geboren. Geworteld op de Veluwe kappen ze hier samen bomen en kopen ze stammen in om deze in hun zagerij te Hattem te verwerken. Al snel kwam de vraag naar houten vloeren en werd de zagerij uitgebreid met een schaverij. Kort daarna rollen de eerste zelfgeproduceerde houten vloeren van de band af.

In de jaren ’90 van de vorige eeuw breidt APFA zichzelf uit met een viertal winkels verspreidt over het hele land. De winkel in Amsterdam aan de Utrechtsestraat blijkt al snel een speciale te zijn. Niet veel later wordt het bedrijf gesplitst in en zagerij en parketzaken. Dit met als doel verder te kunnen specialiseren in hun eigen vakgebied. APFA Amsterdam groeit uit to een begrip in Amsterdam en ver daarbuiten.

André en Arnoud, die op de achtergrond nog altijd betrokken zijn, zijn vanaf dag één gedreven door passie voor hout en een liefde voor het ambacht. De schat vol kennis en ervaring die is opgedaan in alle jaren is inmiddels overgedragen aan Dennis van Kessel en Niels Koelman, die de nieuwe eigenaren zijn. Staande in een rijke historie leiden zij het bedrijf met dezelfde liefde voor het product hout de toekomst in.

Leerbedrijf

Van Apeldoorn & Faber Hout stimuleert het opleiden van parketteurs en houdt het ambacht in stand. 

 

Wij zijn dan ook een erkend leerbedrijf van SH&M. SH&M is het kenniscentrum beroepsonderwijs bedrijfsleven voor de timmer- en meubelindustrie houthandel en parketbranche. SH&M begeleidt zo’n 3.100 erkende leerbedrijven bij het opleiden van ruim 4.00 leerlingen tot de professionele vakmensen van morgen. Het kenniscentrum draagt zorg voor een goede match tussen haar leerbedrijven en de leerlingen in het beroepsonderwijs, schoolverlaters en (jeugd)werklozen.

Schuiven naar boven