van Apeldoorn & Faber HOUT

RESTAURATIE HOUTEN VLOEREN

Restauratie

Het doel van restauratie is het behouden van de vloer voor latere generaties. Dit betekent dat de originele staat van de vloer zoveel mogelijk moet worden behouden. Door originele methodes, origineel hout en de originele afwerking te gebruiken kan dit worden gedaan. Het schuren van een vloer moet zoveel mogelijk worden vermeden. Bij schuren verdwijnt een deel van het monument in de stofzak.

Via praktijk ervaring, bijwonen symposia en de samenwerking met restauratie expert Boudewijn van Langen van TPAHG architecten, proberen we zoveel mogelijk kennis op te doen. Dit is nodig omdat er bijna geen schriftelijke informatie beschikbaar is. Hierdoor verdwijnt er belangrijke kennis.

Enkele voorbeelden van houten vloerrestauraties:

In samenwerking met TPAHG Architecten is bij de restauratie van het weeshuis de Schuilhoven in Grootebroek een vloer gelegd. Deze was afkomstig van de Fodor zaal van het FOAM Amsterdam. Eerst is de vloer vakkundig gedemonteerd en daarna gerestaureerd en herlegd in Grootebroek.

Voor LAMB pimlicco road in Londen hebben we 17e eeuws delen afkomstig van Piet Jonker oude bouwmaterialen gelegd. Daar dit op vakkundige wijze moest gebeuren is dit speciaal door onze vakmensen uitgevoerd.

Onder 2 lagen vloerbedekking kwam de originele visgraat naar boven. Aantal delen en de band zijn vervangen daarna is de vloer geschuurd.

Oude vloer met rozetten gerestaureerd, banden om trapgat gezet. Vloer nog in onderhoud bij ons.

Eiken visgraat vloer in de teer gelegd. Aantal delen vervangen en vloer geschuurd en afgewerkt.

Vloer op bel etage kantoor wiel Arets gerestaureerd, delen vervangen, geschuurd en afgewerkt.

Schuiven naar boven