Traditionele parketvloeren

Traditionele parketvloeren behoren tot de oudste vorm van parket vloeren en is onze specialiteit. Ambachtelijke tapis vloeren, zoals ze ook genoemd worden, kunnen in elk gewenst patroon gelegd worden en gaan een leven lang mee.

Welke voordelen heeft een traditionele parketvloer

Op de eerste plaats gaat een traditionele tapis vloer een levenslang mee en heeft het een tijdloos karakter. Het is een ware investering voor uw interieur. Een tapis vloer slijt nauwelijks en goed onderhouden blijft deze in lengte van dagen mooi. Heeft de vloer een keer flink onderhoud nodig of moet er een reparatie aan plaats vinden, dan kan dit. Een tapis vloer kan tot 4 keer geschuurd worden en als nieuw gemakt kan worden.

Vanuit technisch oogpunt

Zowel het hout als de legmethode ademen ambacht, elke stap sluit nauw aan bij de volgende en eisen zorg en aandacht. Nadat de basisvloer geschikt is gemaakt voor verlijming van de spaanplaat- of mozaïek worden de parketdelen plankje voor plankje geplaatst en vast geschoten en tot in detail passend gemaakt wordt. Vervolgens wordt de vloer nauwkeurig afgewerkt middels meerdere schuurgangen en het gebruik van vloeibaar hout om de spijkergaatjes en mogelijke volledig te dichten. Tot slot wordt de vloer afgewerkt met een lak of olie.

Neem voor meer informatie of een offerte gerust contact met ons op.

Tijdloze verrijking interieur

Van origine waren dergelijke vloeren alleen bereikbaar voor de adel en de welgestelde burger. Van oorsprong ligt het dan ook in vele paleizen en koopmanshuizen. Het vormt een waar stijlkenmerk in het interieur. Tegenwoordig is het breder bereikbaar en is het een tijdloze houten vloer die uw interieur verrijkt en waar u altijd goed aan doet in ieder interieur.

Mogelijkheden parketvloeren

Tapis vloeren zijn verkrijgbaar in 40 verschillende houtsoorten. Elke houtsoort heeft zijn eigen uitstraling en  eigenschappen. Eikenhout is de meest gebruikte houtsoort en kan op vele manieren bewerkt worden, andere houtsoorten zoals maple, afzelia, teak of wengé behoeven vaak alleen maar benadrukt te worden met de juiste afwerking.

Al deze houtsoorten zijn in tal van patronen te leggen. Een visgraat of Hongaarse punt zijn de bekendste, maar denk ook aan de mogelijkheden van een vlecht- of blokpatroon, ladder verband, Weense punt of een Versaille tegel.

Kortom er zijn nagenoeg eindeloze combinaties te malen met
tapis vloeren

Het sluitstuk van het ambacht is de afwerking van de vloer. In grote lijnen kan men kiezen uit lak of olie. Beide vloeren hebben hun eigen voordelen op de verschillende houtsoorten. Olie beschermt de vloer in het hout. Het geeft een heel natuurlijk en mat effect.

Olie is een open porie structuur en zal gevoed moeten worden. Daarom vergt een olie vloer iets meer onderhoud. Een ander voordeel is dat olie makkelijk lokaal bijgewerkt kan worden.

Een lakafwerking geeft bescherming op het hout en geeft bescherming door het hout af te sluiten. Lak kent daarom groot onderhoudsgemak. Sommige houtsoorten laten zich erg fraai benadrukken door het gebruik van lak. Lak behoeft professionele behandeling bij beschadiging en laat zich minder makkelijk lokaal bijwerken.

Tapis vloeren zijn uitstekend te combineren met vloerverwarming. Nagenoeg alle houtsoorten, op een enkeling na, renderen en gedragen zich goed met vloerverwarming, vloerverkoeling of warmte-win installaties. De manier van leggen maakt dat een tapis vloer een zeer stabiele vloer is.

De vloer zal nauwelijks reageren op normale schommelingen van de luchtvochtigheid.

Schuiven naar boven